Mallorca, Menorca i Evissa passen dilluns a la Fase 1 de del desconfinament

Mallorca, Menorca i Eivissa passaran, a partir de dilluns que ve, a la fase 1 de la desescalada pel coronavirus, segons ha avançat IB3 i ha explicat el ministre de Sanitat Salvador Illa durant la compareixença que ha fet després de la reunió amb els responsables sanitaris de les comunitats autònomes.

El Govern balear ha insistit en els últims dies que a les illes es donen les condicions òptimes per a passar de fase. Els responsables governamentals insisteixen que Mallorca, Menorca i Eivissa reuneixen actualment les condicions apropiades per inaugurar la pròxima fase de desconfinamient, ja que així ho demostra la situació sanitària. 

D’aquesta manera, als llocs on sí que s’entrarà a la fase 1 dilluns es viuran canvis substancials en la vida quotidiana. Podran obrir els petits comerços, però no els grans establiments perquè la mesura preveu espais inferiors a 400 metres quadrats. També tornen les terrasses dels bars amb limitacions d’aforament del 50%, els mercats a l’aire lliure, així com les cerimònies religioses i les vetlles. Un dels grans alleujaments per a la ciutadania és també la possibilitat de recuperar el contacte social amb grups reduïts de fins a 10 persones, tant al carrer com a domicilis, sempre que no hi hagi ningú amb simptomatologia. Tot plegat, es podrà fer dins del territori delimitat.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.