Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRandaSanitatSeguretat

Mallorca, Menorca i Evissa passen dilluns a la Fase 1 de del desconfinament

Mallorca, Menorca i Eivissa passaran, a partir de dilluns que ve, a la fase 1 de la desescalada pel coronavirus, segons ha avançat IB3 i ha explicat el ministre de Sanitat Salvador Illa durant la compareixença que ha fet després de la reunió amb els responsables sanitaris de les comunitats autònomes.

El Govern balear ha insistit en els últims dies que a les illes es donen les condicions òptimes per a passar de fase. Els responsables governamentals insisteixen que Mallorca, Menorca i Eivissa reuneixen actualment les condicions apropiades per inaugurar la pròxima fase de desconfinamient, ja que així ho demostra la situació sanitària. 

D’aquesta manera, als llocs on sí que s’entrarà a la fase 1 dilluns es viuran canvis substancials en la vida quotidiana. Podran obrir els petits comerços, però no els grans establiments perquè la mesura preveu espais inferiors a 400 metres quadrats. També tornen les terrasses dels bars amb limitacions d’aforament del 50%, els mercats a l’aire lliure, així com les cerimònies religioses i les vetlles. Un dels grans alleujaments per a la ciutadania és també la possibilitat de recuperar el contacte social amb grups reduïts de fins a 10 persones, tant al carrer com a domicilis, sempre que no hi hagi ningú amb simptomatologia. Tot plegat, es podrà fer dins del territori delimitat.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d