Divendres, desembre 1, 2023
Algaida

S’acosta una Dana i s’activa l’alerta taronja a Mallorca per fortes pluges i tempestes

Imatge dels avisos per al dia 7/9 segons l’aemet

Aquest dillunses produirà una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) a l’àrea mediterrània, entre les Balears i el litoral peninsular, que afectarà sobretot l’arxipèlag i que hi serà fins dimecres. Aquest episodi, que tothom coneix popularment com gota freda, donarà pas a uns dies de “notable inestabilitat”, amb tempestes que podrien deixar entre 30 i 40 litres per metre quadrat en una hora. Per aquest motiu, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat a taronja l’alerta meteorològica per a la jornada de demà dilluns. La previsió que maneja aquesta organisme indica que es poden produir forts ruixats, acompanyats d’episodis de tempesta.

Concretament, l’Aemet estableix que l’alerta taronja es mantendrà activada entre les 3 hores de la propera matinada i les 16 hores del capvespre. Segons la predicció, es podrien acumular fins a 50 litres de plua en només una hora.

La Direcció General d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per pluges i tempestes a Mallorca, Eivissa i Formentera. Aquesta activació s’ha fet atenent a les informacions rebudes des de la delegació territorial a les Illes Balears de l’Agència Estatal de Meteorologia, segons les quals es preveuen precipitacions acumulades de fins a 50 mm. en una hora a partir de la matinada de dilluns 7 de setembre de 2020. Així mateix també s’ha activat l’Índex de Gravetat 0 a l’illa de Menorca amb pluges que podran arribar als 20 mm/ hora.

En una fase d’IG1 per pluges potencialment perilloses, la Direcció General d’Emergències i Interior juntament amb el Sistema d’Emergències 112 recomanen als ciutadans adoptar les mesures comuns davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l’entrada d’aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

Recorda que, en cas d’emergència, has de  telefonar a l’112

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: