Dilluns, octubre 2, 2023
Algaida

L’Ajuntament d’Algaida polsarà l’opinió dels veïnats de cara al futur Pla de Mobilitat de Pina.

L’Ajuntament d’Algaida polsarà l’opinió dels veïnats de Pina per tal de confeccionar el pla de mobilitat del nucli urbà. A hores d’ara, CINESI SLU, empresa encarregada d’elaborar l’estudi, ja ha fet l’anàlisi i diagnosi amb les primeres conclusions i els aspectes a millorar. Ara, es consensuaran amb tots els agents implicats les actuacions de millora que cal implementar i es definiran una sèrie de propostes d’actuació encaminades a donar solucions a les problemàtiques actuals.

El batle de Pina, Jaume Lliteras, explica que “ara hem fet la feina de camp i s’ha elaborat aquesta diagnosi, la següent passa és demanar l’opinió dels residents, comerços, empreses i altres agents implicats per tal de deixar el màxim d’aspectes i detalls tancats, ja que a vegades poden passar coses per alt”.

Així els veïnats podran emplenar una enquesta mitjançant la qual es demana informació sobre el mitjà de transport que utilitzen els residents per anar a comprar, a fer feina, a l’escola, etc. També es demanen valoracions sobre la mobilitat de Pina, les coses a millorar i principals problemàtiques, entre altres aspectes i detalls.

L’enquesta es pot emplenar telemàticament al lloc web municipal. També es repartirà als habitatges i als bars de Pina i un cop emplenades es podran dipositar en la bústia de Can Lluís. L’enquesta es pot emplenar entre dia 9 i dia 21 de setembre. 

Pel que fa a les conclusions de la diagnosi, Lliteras destaca que en un nucli de les dimensions i l’extensió de Pina “és evident que el que hem d’aconseguir és guanyar espai pels vianants i fomentar l’ús de la bicicleta i cap aquí pensam que han d’anar les primeres solucions que, entre d’altres, implicaria posar bosses d’aparcament per tal d’alliberar els carrers i places”.

Cal recordar que aquest mateix procés es va dur a terme per a la confecció del pla de mobilitat d’Algaida, del qual ja s’han executat diferents accions i millores.

Pel que fa a Randa, des de l’Ajuntament d’Algaida té la intenció d’elaborar un pla de mobilitat tot i la idiosincràsia especial d’aquest nucli.

Adjuntam enllaç a l’enquesta https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIGOIoPScRHY35Z8yNuqqndVXn4D-NPjMOUda_Eu5KYspFhQ/viewform

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: