Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaEconomiaSeguretat

La Policia Local d’Algaida confisca més de 400 quilos de garroves que s’havien sostret d’una finca del municipi

Segons ha informat la Policia Local d’Algaida a través de les xarxes socials, ahir dimecres 11 d’agost a primera hora es va rebre avís del servei d’emergències 112, alertant que el propietari d’una finca d’Algaida s’havia trobat dintre a dos homes que estaven agafant garroves de la seva finca.

A la finca s’hi personaren oficial de la policia local d’Algaida i hi localitzaren els dos homes que ja tenien 4 sacs fets. Els individus foren identificats i es va comprovar que havien llogat una furgoneta grossa per fer és trasllat de tots els sacs a una cooperativa d’Inca i pagar un tant al conductor contractat. Aquest vehicle fou localitzat poc després a l’aparcament de la MA15E (devora el restaurant sa Talaieta) que els estava esperant per recollir la resta d’avui. Es va procedir a fer un registre a la furgoneta on trobaren, segons fonts policials, 9 sacs i una saca plena de garroves.

El servei de la brigada municipal va traslladar tots aquests sacs amb un tractor, els quals han quedat decomissats i retornats al propietari. També els foren retirats tots els materials utilitzats per la seva recollida (tela, sacs, poals, garrots, etc.) Hi ha una quarta persona implicada i a tots ells se’ls imputa un presumpte delicte de furt.

Existeix un protocol per evitar el robatori de garroves

La Conselleria d’Agricultura ha dissenyat un protocol d’actuació per prevenir possibles robatoris de garroves com va succeir la temporada passada i, també, tenint en compte que enguany el preu del fruit encara s’enfilarà més. Amb aquest nou protocol, s’haurà d’acompanyar amb un certificat de titularitat dels recintes inscrits en el Registre Insular Agrari (RIA) les operacions de venda de garrova.

El certificat s’haurà d’expedir amb el nom del titular de l’explotació, detallant les dades de totes les parcel·les i recintes, la superfície i el tipus de producció de secà o regadiu. Segons la Conselleria, els certificats els expediran les delegacions comercials del Fogaiba, que els segellaran i signaran i permetran als titulars de les parcel·les autoritzar altres persones perquè puguin recollir-les. Per facilitar el procés, la Conselleria ha habilitat que les cooperatives agroalimentàries i les Societats Agràries de Transformació (SAT) puguin demanar els certificats per a tots els seus associats. Per una banda, per a tots els socis que hagin tramitat la declaració de la PAC en l’últim exercici i, per una altra, per a la resta de socis titulars d’explotacions. El representant de la cooperativa o SAT podrà sol·licitar els certificats amb una autorització signada i una còpia del DNI.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: