Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRanda

Mallorca entra en fase 4 i per Nadal es mantindrà el toc de queda a les 22 hores

Ja ho anaven anunciant les autoritats i ho han complit. I és que els indicadors a Mallorca de la covid-19 no són positius i tenien tendència a empitjorar.

El toc de queda a les 22 hores es mantindrà fins al 28 de desembre, incloses les jornades del 24 i 25 de desembre. “En fase 4 no hi ha excepcions” ha afirmat avui la presidenta del Govern Balear Francina Armengol quan ha anunciat que l’illa de Mallorca entra en fase 4, i ho farà amb restriccions més dures de les previstes des d’un primer moment.

Entre les mesures adoptades per l’executiu autonòmic també s’hi troba la prohibició d’accedir a l’interior de bars i restaurants que ja a altres municipis des de dijous passat. Ara la mesura s’estén a tota l’illa. A més, tots els bars i restaurants hauran de tancar les portes a les 18 hores cada divendres, dissabte i les vesprades de festiu, “per evitar el tardeo”.

Per contra, podran allargar l’horari de servei a domicili fins les 12 h del vespre. En el cas de l’hostaleria, les noves normes entraran en vigor a partir d’aquests dijous perquè les empreses tinguin temps a adaptar-se. 

A les grans superfícies, també es redueix l’aforament, que podran ocupar un 30% de la seva capacitat amb un màxim de persones que depèn de la grandària de l’espai. La intenció és que hi hagi una persona per cada 10 metres quadrats, de manera que s’evitin les aglomeracions que sovint es formen en els centres comercials de cara les festes. A més, hauran d’instal·lar un aparell que informi de l’aforament en tot moment.

Les fires de Nadal podran seguir amb la seva activitat, amb un 50% de l’aforament. També seguiran obertes les atraccions de fira, els locals d’oci infantil i els teatres i auditoris, amb la meitat de la seva capacitat. En el cas que hi hagi espectacles o esdeveniments esportius a l’aire lliure, el màxim serà de 400 persones. En l’àmbit esportiu, en el cas d’instal·lacions cobertes, com pavellons, la reducció de l’aforament serà del 25% amb un màxim de 200 persones com a públic. A més, s’han suspès les competicions esportives federades d’equips i de contacte mallorquins a la categoria autonòmica fins al 28 de desembre.

Si la situació sanitària no millora a Mallorca, la Nit de Cap d’Any també haurà de ser amb les limitacions del nivell 4. De fet, la presidenta ja ha avançat que “en quinze dies és molt complicat” veure millores, però, en tot cas, serà el dia 28 de desembre quan es tornarà a revisar la situació sanitària a cada illa i es valorarà si hi ha canvi de nivells. La cap de l’executiu ha subratllat que “haver de celebrar les festes d’aquesta manera és molt dur, però la situació sanitària ens obliga a prendre mesures”.

La incidència acumulada a Mallorca és de 336 casos per cada 100.000 habitants. A Algaida amb data de 13 de desembre hi havia 14 casos actius, amb una incidència de 53,2 casos per cada 1000 habitants (del 2 al 8 de desembre). Si tenim en compte la incidència per àrees de salut, la d’Algaida i Llucmajor arribava als 120 casos per cada 1000 habitants. La taxa de positivitat de Mallorca puja al 8,10 %, la més alta ençà del 12 de setembre

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: