Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaCulturaPatrimoniPinaRanda

L’Ajuntament d’Algaida organitza les primeres Jornades d’Estudis LOcals del municipi.

L’Ajuntament d’Algaida, amb el suport del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears, convoca les I Jornades d’Estudis Locals del Municipi d’Algaida sota el títol “Pestes, epidèmies i salut pública al municipi d’Algaida al llarg de la història”.

Aquestes primeres Jornades organitzades des de la regidoria de Cultura i Patrimoni del consistori algaidí, neixen amb l’objectiu de promoure la recerca i la investigació sobre qualsevol matèria relacionada amb Algaida, Pina i Randa, però fent especial atenció als aspectes sociosanitaris i higiènics públics.

D’aquesta manera, el tema principal se centra en el context de la pandèmia de la COVID-19: el passat i present de les pestes, epidèmies i salut pública al municipi d’Algaida en tots els temps. Paral·lelament, les contribucions a les Jornades podran versar sobre altres aspectes, com és ara Història, Art i Literatura; Patrimoni Cultural; Geografia i Medi Natural o Etnografia i Antropologia. Aquesta és una de les iniciatives que s’han debatut en el si del Consell de Cultura.

La regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcies, explica que “a banda d’incentivar la recerca i la investigació sobre temes relacionats amb el nostre municipi, aquestes jornades tenen també com a objectiu propiciar una línia ascendent i completa dels projectes culturals que s’han anat consolidant aquests darrers anys”.

Les I Jornades tendran lloc els dies 22 i 23 d’octubre de 2021, a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida. El termini d’inscripció per a participar en les Jornades finalitzarà dia 15 de setembre del 2021.

Per a inscripcions o per a més informació, vos convidam a visitar el web de les Jornades, accessible directament des de https://jelalgaida.wixsite.com/jornades o a través del web oficial de l’Ajuntament d’Algaida www.ajalgaida.net.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d