Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaCoronavirus

El TSJB autoritza l’ús del Certificat Covid en la restauració i l’oci nocturn a partir de dissabte.

A partir de la mitjanit de divendres a dissabte caldrà mostrar el certificat covid per a poder accedir a establiments de restauració i d’oci nocturn. La decisió del Govern necessitava l’aval jurídic del TSJIB que aquest dijous va fer públic que avala la mesura aprovada el passat dilluns pel govern de Francina Armengol.

Segons recull la interlocutòria del Tribunal, el passaport Covid certifica que la persona compta amb la pauta completa d’una vacuna contra la Covid-19. També deixa clar que “es considera que es compta amb la pauta completa una vegada hagin transcorregut 14 dies des que va rebre la segona dosi o, si escau, la dosi única en cas de les vacunes monodosis o per a les persones que només han de rebre una sola dosi perquè han superat prèviament la malaltia”.

El certificat també pot acreditar que la persona disposa d’una prova diagnòstica d’infecció activa (PDIA tipus PCR, TMA o PRAg negativa) o que la persona ha passat la malaltia en els sis mesos anteriors.

La resolució judicial, també fa menció al fet que “l’exhibició de la informació […] únicament es pot sol·licitar en el moment de l’accés. No s’han de conservar aquestes dades ni es poden crear fitxers”.

Condicions en què es pot dur a terme l’oci nocturn

En l’auto també s’especifiquen les condicions aplicables a l’activitat de les sales de festa, discoteques i sales de ball de les Illes. Els establiments d’oci nocturn podran dur a terme la seva activitat si compleixen les mesures següents:

  • Poden prestar serveis de terrassa amb el cent per cent de la capacitat màxima permesa. Per al servei a l’interior, l’ocupació màxima és del setanta-cinc per cent de la cabuda permesa en cas d’establiments radicats a illes en nivell 0 d’alerta sanitària i del seixanta per cent en cas d’establiments radicats en territoris amb nivell 1 o superior.
  • No es permet el consum a la barra. Únicament es pot utilitzar la barra perquè se sol·licitin i recullin les consumicions.

El TSJIB també considera que els drets de qui disposa d’un dels mitjans d’acreditació únicament es veuen compromesos pel que fa a la mera exhibició d’unes dades sobre la seva salut de les quals l’establiment no guarda cap registre, que en tot cas seria una «invasió molt tènue» en el dret a la seva intimitat personal que, a més, es veu compensada amb el lliure accés a aquests espais i activitats.

Finalment, pel que fa als drets de qui no disposa d’un dels documentsrequerits, el tribunal considera que «són els drets de qui ha optat per primar la seva llibertat personal sobre el benestar col·lectiu».

En principi la mesura estarà en vigor fins al proper 24 de gener de 2022.

Com puc obtenir el certificat Covid-19?

Es pot sol·licitar telemàticament al lloc web de l’IB-Salut Només és necessita el CIP de la targeta sanitària. També es pot sol·licitar presencialment a un centre hospitalari. Els centres de salut de les Illes Balears no emeten certificats COVID DIGITAL UE.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: