Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaPinaRanda

Algaida és el segon poble més cercat per ciutadans alemanys per viure-hi.

La compra d’habitatges a Espanya i també a Mallorca per part d’estrangers està associada a les zones de costa o a grans àrees urbanes. Però també hi ha forans interessats a viure en pobles propers al litoral, però allunyats del renou del turisme de sol i platja o de les ciutats per trobar una nova llar.

Segons un estudi sobre cerques d’habitatges des de l’estranger elaborat pel portal immobiliari idealista, fins a 9 pobles de l’interior de Mallorca apareixen al rànquing dels 25 que desperten més interès a tot Espanya. El més demandat seria Porreres al lloc número 9, seguit d’Algaida en la posició 11. Aquests els seguirien, si només comptabilitzam els municipis mallorquins, Bunyola (13), Sencelles (14), Sineu (16), Montuïri (19), Esporles (20), Alaró (21) i Sant Joan (22).

L’element comú a tots aquests municipis és que l’estranger que té més interès en tots els casos és l’alemany. En segon lloc, se situaria el britànic i, en tercer lloc, apareixen suecs, holandesos, nord-americans i suïssos. En el cas d’Algaida, aquesta tercera preferència la tindrien els francesos.

D’altra banda, també xoquen els preus del metre quadrat a cadascun d’aquests pobles per la seva diversitat. Així ens podem trobar que a Esporles se superen els 3.300 euros per metre o que a Sencelles o Bunyola gairebé s’arriba als 3.000. A l’extrem oposat veiem que Sant Joan o Sineu es cotitzen per una mica més de 1.500 euros el metre quadrat o Porreres per menys de 1.700. A Algaida el preu estaria en 2313 euros el metre quadrat.

En general són localitats on el comprador cerca tranquil·litat i qualitat de vida i, per tant, fugir l’enrenou i de poblacions de gran o mitjana grandària. Aquest però té un altre efecte que l’informe no posa sobre la taula: l’encariment del preu de l’habitatge a les nostres poblacions.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: