24 abril, 2024
AlgaidaConsell de MallorcaInfraestructures

Ajuntament, Consell i GOIB inverteixen 490.000 euros en la Fase II de les obres per a la recollida de pluvials a Algaida, que comencen dilluns.

L’Ajuntament d’Algaida ha informat, en un circular als veïnats, que el dilluns dia 20 de febrer, començaran les obres de recollida d’aigües pluvials a diferents carrers del municipi. Aquestes obres són una continuació de l’obra que es va fer en una 1a fase l’any 2017 al camí de s’Estació i part del carrer Ribera. Amb aquesta obra se solucionaran els problemes existents amb la recollida d’aigües pluvials i al mateix temps millorar la durabilitat i la funcionalitat de la xarxa de pluvials i la xarxa viària sobre la qual s’actua.

Les obres tenen un pressupost de 490.000€, cofinançades per l’Ajuntament d’Algaida (208.000€), Consell de Mallorca i Govern balear (282.000€) i estan incloses en la convocatòria de subvencions 2021-2022 per a la reactivació econòmica per la crisi derivada de la COVID -19 en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana.

Aquesta obra ha estat adjudicada a l’empresa EXCAVACIONES S’HORTA S.A. per un valor de 336.413,35 euros. L’obra del carrer Pare Bartomeu Pou ha estat adjudicada a l’empresa PENYAL XAPAT S.L. per un import de 68.802,14 euros.

Les obres afectaran els següents carrers del municipi: Carrer Farinera, Cavallers (el tram des del cap de cantó de sa Farinera fins al cap de cantó amb Antoni Maura), Antoni Maura, Anselm Turmeda, Joan Alcover, Metge Verger, Pare B. Pou i Ribera (el tram des del cap de cantó d’Aigua als números 21 i 20, ambdós inclosos). L’obra a tots els carrers es preveu que tengui una durada aproximada de quatre mesos i l’horari de feina serà de dilluns a divendres de les 7.30 h a les 18.00 h i els dissabtes de les 7.30 h a les 13.00 h.

Les obres s’iniciaran al carrer Farinera i al carrer Cavallers (el tram de cap de cantó Farinera amb Cavallers i fins al cap de cantó amb Antoni Maura) i la durada prevista de l’obra en aquest tram és, aproximadament, de 15 dies.

Per tant, a partir de dilluns dia 20 de febrer aquests carrers romandran tancats al trànsit de vehicles i s’adaptaran i senyalitzaran zones per poder accedir i circular els vianants. Tampoc es podrà accedir als aparcaments privats que es trobin a la zona d’obres d’aquests dies.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “amb aquesta obra de la recollida d’aigües pluvials se solucionen problemes existents amb la xarxa i a la vegada també es millora la xarxa viària sobre la qual s’actua”. “Demanam la col·laboració sobretot dels residents dels carrers afectats durant el temps que duraran les obres i esperam que aquestes millores causin les molèsties mínimes”, apunta.

En cas de dubte o urgència cal contactar amb la policia local (tel. 639681170) i amb l’encarregat de l’empresa concessionària de l’obra.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint