Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEducacióSanitat

Un brot de sarna obliga a tancar l’EMI Flor de Murta

L’escoleta municipal Flor de Murta d’Algaida ha tancat avui de manera preventiva a causa d’un brot de sarna registrat al centre. Un cop detectat, ara, tots els alumnes han d’iniciar un tractament profilàctic preventiu i cap nin no pot assistir al centre sense haver iniciat el tractament 24 hores abans. Per això, aquest dimarts 28 de març, el centre ha tancat per poder dur a terme una desinfecció acurada.

Segons informa l’Ajuntament en un comunicat, des que es va tenir coneixement de l’existència d’alguns casos de sarna a l’escoleta, tant des de la direcció del centre com des de l’Ajuntament, es posaren en contacte amb el servei d’epidemiologia de la Conselleria de Salut i Consum.

Un cop informats, s’ha seguit el protocol pertinent:

1- Informació a les famílies.
2- Tancament 24 h escoleta per tal de procedir a la neteja que durà a terme una empresa externa especialitzada.
3- Tractament amb control per part pediatra dels nins i nines.
4- Donar informació sobre les mesures higièniques a prendre a casa com ara la neteja de roba de llit.

Els alumnes hauran de justificar al centre que s’ha començat el tractament i cap nen no es podrà quedar al centre sense haver iniciat la pauta 24 hores abans d’anar-hi.

La forma de contagi més comuna daquesta malaltia és el contacte directe amb la pell duna persona que tingui la malaltia, encara que també es pot donar contagi indirecte mitjançant roba contaminada. Per evitar casos secundaris, és fonamental un diagnòstic i tractament ràpid.

El període d’incubació entre el contagi i l’aparició de símptomes sol ser de dies, però pot arribar a ser de 4 a 6 setmanes, per la qual cosa poden aparèixer casos fins a 6 setmanes després de l’últim contacte amb un malalt.

La sarna és una infecció molt comuna avui en dia que no té res a veure amb la neteja de l’espai ni de la persona, però si s’hi entra en contacte és infecciosa.

L’Ajuntament d’Algaida agraeix, en el seu comunicat, la col·laboració per part de les famílies per poder retornar a la normalitat tan aviat com sigui possible.

L’EI Flor de Murta acull un total de 86 alumnes entre 0 i 3 anys.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: