Dimarts, setembre 26, 2023
Algaida

Constituït el nou Ajuntament d’Algaida per a la legislatura 2023-2027, amb Margalida Fullana elegida batlessa en minoria.

Mesa d’edat presidida per Jerònia Miralles i Alexandre Artigues

Avui matí a les 12 i a diferència dels plenaris ordinaris amb la sal plena, s’ha constituït el nou Ajuntament d’Algaida corresponent a la dotzena legislatura (2023-2027). Els regidors que repeteixen i els nous han recollit la seva acta de regidor i ha començat el plenari, amb la presidència de la regidora de més edat Jerònia Miralles Xamena del PSOE, i el regidor més jove Alexandre Artigues, regidor del PP.

Els 5 regidors del PSIB-PSOE són Margalida Fullana Arrom, Mateu Capellà Ribot, Jerònia Miralles Xamena, Jaume Lliteres Ballester i Francesc Ramis Oliver Els quatre regidors del Partit Popular que han pres possessió han estat Rafel Oliver Barros, Alexandre Artigues Fernández, Catalina Llull Perelló i Joana Maria Jaume Bibiloni. Els tres regidors de Més per Algaida, Pina i Randa són Margalida Puigserver Servera, Joan Mas Tugores i Coloma Mas Crespí. Finalment, també ha pres possessió el regidor de VOX Fco. Miguel Martínez Tejero

Els regidors del PSOE han promès el seu càrrec, els del PP i VOX han optat pel jurament i els regidors de Més per Algaida han utilitzat la fórmula de prometre per imperatiu legal (clicau sobre les imatges per ampliar les fotografies)

A l’hora de les votacions es va presentar la candidatura de Margalida Fullana del PSOE i ha estat elegida batlessa amb els vots dels cinc regidors del seu partit. Amb no comptar majoria absoluta, ni cap candidatura ha obtingut un resultat d’una votació superior, Margalida Fullana és la candidata del partit més votat d’acord amb la llei 195 d’entitats locals i conformarà un nou govern municipal amb minoria. Per tant, a l’oposició hi quedaran PP (4), MÉS (3) i VOX (1). Una vegada designada batlessa, Margalida Fullana ha jurat com a batlessa i seguidament la batlessa sortint li ha cedit la vara

L’hemeroteca ens recorda que una situació similar de govern en minoria es donà amb la primera legislatura de Francesc Antich com a batle del municipi (1991-1995). En aquella legislatura la correlació de forces fou PSOE (5), PP (4), PSM (1) i Independents (1)

En el seu primer discurs, ja com a nova batlessa d’Algaida, Margalida Fullana ha agraït a la batlessa socialista sortint Maria Antònia Mulet la seva tasca de servidora pública. En el seu discurs ha passat de puntes sobre la manca d’acord però ha manifestat la seva voluntat d’arribar a consens amb totes les forces en benefici del poble. També va recordar a Francesc Antich que avui no ha pogut assistir.

Rafel Oliver del PP ha felicitat a tots els grups polítics de l’oposició pels seus resultats. Ha agraït la feina a Jaume Oliver que deixa de ser regidor, ha donat la benvinguda de nou a Catalina Llull i ha agraït la feina als que queden. També ha donat les gràcies a la seva família per deixar-li fer allò que li agrada tot i que els hi resta temps. Ha assegurat que farà una oposició constructiva i que estigui per damunt dels colors polítics. Ha mostrat la seva preocupació per la incapacitat del nou equip de govern de pactar amb Més.

Margalida Puigserver de Més per Algaida ha lamentat en el discurs la impossibilitat de reeditar el pacte de l’anterior legislatura, però ha afirmat que era un dia feliç perquè podien tornar a fer feina per al poble. Tanmateix, ha reiterat la seva voluntat de diàleg i de continuar fent feina pel bé comú des de la responsabilitat, amb fermesa en el control al govern municipal, sense perdre la il·lusió d’aconseguir el millor per als nostres pobles.

Finalment, Miquel Tejero de Vox ha expressat, en el seu discurs en castellà, la voluntat del seu partit de “frenar el sectarisme, les polítiques d’esquerra i garantir la defensa dels interessos dels veïnats”. Si bé ha donat l’enhorabona a la batlessa en català.

Una vegada ha acabat l’acte, s’han fet les fotografies de rigors amb els diferents membres de les candidatures, de l’equip de govern i de les i de l’ajuntament. No hi ha hagut temps a fer la foto del representant de Vox, ja que el regidor havia partit.

Després ha estat el moment de celebrar-ho tots plegats amb un refresc a l’Ajuntament i fer fotos vàries com la de dos regidors nascuts a Montuiri, però que són regidors a Algaida, de tota l’agrupació socialista o una foto dels batles socialistes assistents a l’acte d’avui.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: