Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaEducacióPinaRanda

L’Ajuntament destina 10.000 euros d’ajuda al transport escolar no obligatori

logo_transport_escolarL’Ajuntament d’Algaida manté la seva ajuda del 50 per cent al transport públic escolar per a nivells no obligatoris. Aquesta ajuda, que s’instaurà en el curs 2012-2013, va augmentar passant del 25 al 50 per cent en el passat curs 2014-2015. Ara, es manté en aquesta ajuda de la meitat del cost del transport que suposa una despesa de 10.000 euros per a les arques municipals.

D’aquesta manera, fins a 31 alumnes d’ensenyaments no obligatoris (sobretot batxillerat) es beneficien d’aquesta ajuda 50 per cent del cost diari en el transport d’anada i tornada d’Algaida a l’institut de Llucmajor.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que l’objectiu d’aquestes ajudes d’ençà que s’instauraren l’any 2012, ha estat motivada “pel fet de no haver-hi institut al nostre municipi i tenint en compte que els alumnes d’educació secundària no obligatòria no gaudeixen de transport escolar gratuït entre Llucmajor i Algaida. Per això en el seu moment ja vàrem posar en marxa aquesta iniciativa per ajudar a les famílies a reduir el cost del transport”.

S’ha de tenir en compte que la família de cada alumne d’ensenyament postobligatori s’ha de fer càrrec de les despeses de transport i que això suposa un cost de 252,30 euros per família cada mes. Amb aquesta subvenció l’Ajuntament d’Algaida paga 126,15 euros per alumne i mes, el que suposa el 50 % del cost, i la resta ho paguen les famílies 126,14 euros per alumnes i més.

Amb tot, sense comptar el cost dels llibres de text i material escolar, i si tenim en compte que el calendari escolar estableix 176 dies lectius, cada família amb un adolescent que estudii batxiller ha d’abonar una mica més de 2006 euros cada curs escolar, dels quals l’Ajuntament n’acaba abonant el 50 % a 31 famílies que han elegit que els seus fills estudiin a l’IES Llucmajor la formació potobligatòria.

Un gran esforç econòmic per a les famílies del nostre municipi per garantir una formació postobligatòria als joves.

Redacció Noticiari es saig

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d