La biblioteca municipal estrena web
Amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, la biblioteca municipal d’Algaida estrena pàgina web.
Es tracta d’un portal ben complet on hi podreu trobar les darreres novetats bibliogràfiques i d’hemeroteca i on a més us explica què heu de fer si estau interessats en què la biblioteca adquireixi alguna obra en particular, mitjançant el servei de desiderates.
La biblioteca d’Algaida té un fons bibliogràfic que inclou prop de 16000 exemplars (llibres, cd-roms, dvds, ect) i té com a principals funcions:
- Atendre les necessitats d’informació, de coneixement, de formació i d’oci de la comunitat establint i mantenint una col·lecció coherent, equilibrada i en tots els suports actuals (llibres, audiovisuals, electrònics…) i futurs.
- Formar una col·lecció bibliogràfica ajustada a l’àrea temàtica per cobrir les necessitats actuals i futures dels usuaris.
- Facilitar l’accés a les noves tecnologies.Desenvolupar activitats d’animació a la lectura.
- Prestar els serveis tant de manera presencial com a distància.
- Cooperar amb altres biblioteques i institucions.
Per això ofereix diferents serveis, la majoria d’ells gratuïts, com accés a Internet, catàleg automatitzat, consulta en sala, hHemeroteca i revistes d’informació general, informació bibliogràfica, informació local, mediateca, Préstec personal i interbibliotecari, visities guiades i activitats. També ofereix un servei de reprografia, amb fotocòpies o impressions en el blanc i negre i tenen un cost de 0,10 € per cada full Din A-4. Aquest és un servei exclusiu per als Socis Lectors de la Biblioteca, i només es pot reproduir el material de la biblioteca.
Pel que fa a l’accés a internet, tant la biblioteca com l’Ajuntament, estrenen un nou servei de connexió wifi de franc a l’Ajuntament d’Algaida i a la Biblioteca Municipal. Per a connectar-vos, tant es pot fer via facebook o amb el vostre correu electrònic.
També compten amb un compte a twitter @biblioalgaida
La història de la Biblioteca d’Algaida
La Biblioteca Municipal d’Algaida té el seu origen el 25 de juliol de 1933, promoguda pel batle Antoni Mulet Gomila a partir del projecte del govern de la Segona República Espanyola, amb un fons bibliogràfic de 300 llibres, provinents del lot fundacional del govern de la República. La Biblioteca estava instal·lada en una dependència de la Casa de la Vila.
Durant la guerra civil i la dictradura franquista (1976-1979) la biblioteca no funcionà amb normalitat, amb períodes inconstants d’obertura al públic. Però després de les primeres eleccions municipals democràtiques de l’any 1979, se sotmet el fons bibliogràfic a un exhaustiu inventari i es comencen les tasques de catalogació del material.
Des de 1980 la Biblioteca ha estat oberta al públic i ha oferit el servei amb normalitat, sobretot d’ençà que s’integrà dins la Xarxa de Biblioteques de les Balears del Consell Interinsular, primer i, ja més darrerament, dins la Xarxa de Biblioteques del Consell de Mallorca. Des de l’any 1980 també es començaren a registrar els els primers llibres en català.
La seva actual ubicació a la primera planta del Casal Pere Capellà data del 16 de gener de 1995, quan la biblioteca deixà l’estància de l’Ajuntament, junt a sobre l’auditori.
Podeu accedir al web de la biblioteca a través del web de l’ajuntament o clicant aquí.
Redacció Noticiari es saig