Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaParticipació ciutadanaPinapolíticaPressupostsRanda

Constituïda la Comissió de Participació Ciutadana d’Algaida, Pina i Randa

Ahir  dimarts va quedar constituïda la Comissió de Participació d’Algaida que tendrà com a objectiu final i prioritari “potenciar la implicació activa dels veïnats en la presa de decisions que afectin el municipi”, segons explicà la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Algaida i coordinadora de la comissió Catalina Fullana.

161018-constitucio-cpc

Aquesta comissió està composta per la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; l’esmentada delegada de Participació Ciutadana i representants del món associatiu i de la ciutadania. En total, la integren 16 persones entre les quals hi ha una àmplia representació de la ciutadania a través de diferents associacions i entitats d’Algaida, Pina i Randa com ara la gent gran, joventut, del sector comercial o la revista es Saig, ciutadans a títol individual i un representant de cada partit polític amb representació municipal.

Els eixos de la participació ciutadana a Algaida són millorar i agilitzar la transparència de la gestió administrativa, afavorir l’empoderament del ciutadà, potenciar la visibilitat de les minories i una vida social més activa i integrada.

Les funcions d’aquesta comissió seran: organitzar el procés d’informació, coordinació dels mecanismes de participació, mobilització dels participants, garantir la transparència i la neutralitat dels processos, difondre els resultats i potenciar la capacitat de fer propostes i suggerències.

Tot i que ja està constituïda, la Comissió continua a la recerca de representants d’alguns àmbits importants com ara l’educatiu. Així mateix, cal destacar que tot i no formar-ne part, qualsevol ciutadà pot assistir a les reunions de la comissió en qualitat d’oient.

Pel que fa als pressuposts participatius del 2017 que es troben en fase de recopilació i estudi de les propostes presentades per treure a votació, la regidora Catalina Fullana va donar compte dels criteris de selecció de les propostes presentades i/o de la seva denegació i va donar algunes pistes sobre algunes de les propostes més cridaneres, que enguany poden girar altre cop entorn a l’educació o les infraestructures del municipi. Així mateix la comissió va decidir mantenir la reunió informativa de presentació sobre les propostes i projectes elegits pels veïnats en el procés participatiu d’enguany amb una data encara pendent de confirmar.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: