Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaFestesPina

La Sala recorda que es farà complir l’ordenança municipal en les festes.

festespinaAmb motiu de l’inici de les festes d’estiu al municipi amb les de Pina, l’Ajuntament d’Algaida recorda que aquestes són unes festes que els veïnats i els visitants les han de poder gaudir. Per això, és important el respecte i el compliment de les normes de convivència i de seguretat com ara el fet de no consumir alcohol fora dels recintes habilitats o fer necessitats fisiològiques al carrer.

Per tot això, durant aquests dies de festa es farà complir l’ordenança de seguretat i convivència ciutadana on es contemplen sancions entre 60 i 350 euros per vulnerar-la. Concretament, l’Ajuntament recorda alguns aspectes que preveu l’ordenança, com són: la  prohibició de la venda i consum d’alcohol a menors d’edat, que està prohibit consumir alcohol fora dels recintes habilitats per les festes o fer botellot al carrer així com fer necessitats fisiològiques (defecar, orinar, escopir).

Així mateix, els establiments o barres que dispensin begudes durant les festes mostraran en llocs visibles cartells amb la prohibició de venda d’alcohol a menors i també la signatura d’un full de compromís on consta  que faran complir l’ordenança.

Les sancions per incompliment de l’ordenança oscil·len entre els 60 i els 350 euros. A les festes de l’any passat s’imposaren 16 sancions

A més a més, des de l’Ajuntament recorden que pares, mares i tutors legals són responsables solidaris de les possibles infraccions en matèria de consum d’alcohol que puguin dur a terme els menors. En una nota informativa, el consistori algaidí informa que també que hi haurà controls d’alcoholèmia per part de la Guàrdia Civil per evitar possibles accidents de trànsit. Cal recordar que hi haurà servei de Bus gratuït a les 23 h i a la 1 h de la Plaça d’Algaida a Pina i a les 2 h i a les 4 h de Pina a Algaida tal com s’ha fent els darrers anys.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, vol recordar l’existència d’aquesta ordenança que complementa altres iniciatives que ja es feien altres anys per garantir la convivència ciutadana en el decurs de les festes d’estiu com és tancar la circulació en els carrers del centre del  nucli urbà, habilitar finques per a l’aparcament de cotxes i també demanar i comptar amb els reforços de la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil amb l’objectiu que durant aquests dies els principals protagonistes siguin la festa i poder gaudir d’uns dies d’esbarjo.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d