Dissabte, desembre 9, 2023
AlgaidaCulturaPinaRanda

Un Algaid’Art intergeneracional, inclusiu i solidari ben complet, només deslluït per la pluja.

La nit de les arts plàstiques d’Algaida, Algaid’Art 17, celebrà ahir dissabte la seva segona edició, amb 16 espais d’exposicions on més de 50 artistes del municipi, d’altres indrets de Mallorca i d’Eivissa i Formentera mostrarenn les seves obres. Entre els espais cal destacar sa Rectoria, la Casa de la Vila i altres cases de gran caràcter històric i patrimonial que han estat tancades durant molt de temps i que obriren les seves portes per albergar les obres d’arts dels artistes presents.

Una de les mostres a destacar l’exposició de de ventalls que han estat realitzats expressament per a Algaid’Art per artistes d’Algaida i altres de renom com Lluís Maravert, Joan Costa, Lourdes Sampol o Biel Bover, enre altres participants. Aquesta col·lecció serà itinerant, ja que després de l’estrena a Algaida, viatjarà a Dénia  (Alacant) el pròxim 6 d’octubre. Una altra de les novetats fou la venda de serigrafies i quadres a benefici de Ciudad Antigua i de les obres que fan en el centre de dia d’Algaida i ques foren exposades a la sala de plens de l’Ajuntament.

També destaca la intervenció “Teixint el poble” a la plaça d’Algaida de les dones del curset de brodat que es fa a la tercera edat. Cal destacar també l’Espai Jove, on un gran nombre de joves del municipi s’iniciaren exposant les seves obres plàstiques de pintura, escultura, fotografia, teixit, etc… Fou a l’espai de l’antiga Peixateria, i amb la coordinació de Kika Martí i Daiana Fiol, pintura i moda s’omplí de l’art més jove i trencador de la vetlada.

La nit comptà amb les actuacions musicals de l’Artstuskada l’actuació d’Alex Artigues i Maddi Salvatierra al Racó Jove. s’Arrual Jazz Mort cap a les onze actuava a la plaça, tot i la pluja que a partir de les 21 hores va deslluir una vetlada on molta gent de poble i de fora va visitar els espais artístics preparats per a tal ocasió. També els bars i restaurants s’hi veren afectats.

Us deixam amb una galeria desordenada de 90 fotos, d’algunes de les obres i dels artistes més importants que hi ha participaren. Demanam disculpes si algun artista present a la festa no va poder ser fotografiat juntament amb les seves obres, però intentàrem passar per tot i fotografiar tothom.

L’any que ve segur que aquesta festa continuarà el seu camí i esdevenindrà un dels actes culturals i de l’art que conformen les nits de l’Art dels diferents pobles de Mallorca.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

2 thoughts on “Un Algaid’Art intergeneracional, inclusiu i solidari ben complet, només deslluït per la pluja.

  • vicente fernandez

    Como seguidor del arte figurativo echo en falta alguna fotografía del escultor manacori Jeroni Boch ¿que sucede con algunos artistas?
    Un saludo a todos.

    • Creiem que si apareix alguna obra seva al conjunt de fotografies. Malauradament com s’explica a la notícia, no ens va ser possible fotografia tots els artistes i escultors, bé perquè no hi eren o bé perquè en els diferents intents de fotografiar-los, el fotògraf del digital i l’artista no coincidren. Gràcies pel seu interès.

Comments are closed.

%d