Presentada la cervesa de Ramon Llull

cervesaramonllullAhir capvespre a partir de les 20 hores en el nou local Colomer 15, de fet es tractava d’un dels primers actes públics que se fan en aquest local, va tenir lloc la presentació de la cervesa Ramon Llull, una edició limitada de 380 botelles,  elaborada dins el marc dels actes organitzats al Municipi d’Algaida per commemorar el 700è aniversari de la mort de Ramon LLull.

Segons ens va explicar Gil Garau, responsable de l’empresa algaidina Cervesa del Pla, aquesta cervesa “és una interpretació del tipus de cerveses que s’elaboraven en el segle XIII i que haguès pogut beure Ramon Llull durant el seu​ ​llarg​ camí”.

Per a l’elaboració d’aquesta cervesa, s’ha acudit a la bibliografia de l’època i està composta per aigua, malta d’ordi, Gruyt, Llevat i mel. Segons Garau, “l’element que actualment no s’utilitza i que antigament era molt comú és el Gruyt, una mescla d’espècies aromàtiques de donaven gust i olor a la cervesa, a part de les característiques de conservant”

Per aquesta elaboració de la cervesa de Ramon Llull els responsables de Cervesa del Pla han utilitzat Gruyt elaborat a base de salvia i romaní salvatge, i amb l’objectiu de caracteritzar més la cervesa han utilitzat maltes torrades i fumades per donar-li un caràcter més​ antic. I per arrodonir-lo li han  adicionat mel ecològica d’un productor local algaidí.

2016-01-13 20.24.31Els que assitirien a la presentació, entorn a una cinquantena de persones, quedaren ben satisfets i gaudiren d’una bona estona de conversa gràcies al bon regust que dóna beure una cervesa entre amics i coneguts.

Redacció noticiari es saig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.