Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaCulturaFestes

Xeremies, torrades i ballada popular en la festa de l’EMMA

Prop d’una vuitantena de persones, entre grans i petits es reuniren ahir capvespre davant el casal de Música d’Algaida al carrer d’Anselm Turmeda. La festa estava organitzada per l’Escola Municipal de Música d’Algaida amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algaida, l’Associació de la Banda de Música i l’Orfeó Castellitx. És un dels actes inclosos dins el programa de festes de Sant Honorat i Sant Antoni 2016.

A les 17 hores els xeremiers de la vila, acompanyats d’un bon grapat d’infants procediren a encendre el fogueró i sortiren en passa-carrers dels carrers del voltant. A partir de les 18 hores, i una vegada el foc ja estava al punt de caliu per poder torrar, els assistents tragueren el pa, la sobrassa, el llom, les salsitxes i qualque pintxo i començaren a torrar. Els alumnes de l’EMMA habilitaren una paradeta on venien begudes i coca a benefici de les activitats que fa l’Escola Municipal de Música. Mentre sopaven els més petits feien ximbombades arran del fogueró habilitat just davant el casal

Una vegada sopats, o si més no berenats, després de la torrada els assistents pogueren assistir a l’estrena mundial del nou grup algaidí, Roada. Iniciaren l’actuació amb la jota d’Algaida, després vindria la Jota pinera i més tard la Jota de sa Roada, que serveix per presentar-se i que aquest noticiari us la mostra també en primícia, si bé demanam disculpes per la qualitat del vídeo donada l’escassa il·luminació.

Foren molts que anaren a veure que se feia per allà, que hi soparen i fins i tot alguns també s’animaren a ballar. Bona mostra en són les fotografies incloses dins la següent galeria.

Redacció noticiari es saig

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: