Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEconomiaPinaPressupostsRanda

L’Ajuntament d’Algaida reconeix l’increment de l’IBI i estudia reduir altres imposts

Davant el fet que algunes persones s’havien personat a l’Ajuntament d’Algaida per veure el motiu de la pujada dels rebuts de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i la denúncia feta pel Partit Popular en què denunciava un increment encobert del 40 % dels rebuts, ahir horabaixa l’Ajuntament va fer arribar un escrit d’informació municipal, signat per la batlessa Maria Antònia Mulet, a les cases del poble. En aquesta nota, la Sala reconeix que per aquest 2017 els rebuts es veuen incrementats per l’efecte de la revisió cadastral i que no era  voluntat de l’Ajuntament de fer-ho.

L’Ajuntament d’Algaida recorda, en la nota d’informació municipal, que l’any 2007 es va realitzar una revisió cadastral a diversos municipis de Mallorca, entre els quals Algaida, cosa que suposà un increment dels Valors Cadastrals i que preveia d’un increment del rebut de l’IBI durant els 10 anys posteriors a la revisió cadastral.

Segons informa la Sala en la nota, “al llarg d’aquests 10 anys, els pitjors de la crisis. hem reduït aquests increments mitjançant l’aplicació de reduccions del tipo de gravamen fins arribar al mínim legal del 0,4%.” També que “l’any 2013, vàrem acordar aplicar una bonificació dels increments del rebut de la Contribució com podreu veure als rebuts dels darrers anys”, segons recorda Mulet.

Ara des de l’Ajuntament informen que, d’acord amb el que estableix la Llei, ja no és possible seguir aplicant aquesta bonificació als rebuts de l’IBI a Algaida, Pina i Randa.  La batlessa assegura que “estam treballant per reduir altres imposts municipals per compensar aquest increment de cara a l’any vinent” sense que se n’hagin indicat de quins impostos es tracten ni el percentatge o bonificació.

Aquests dies es van reben les cartes d’avís de pagament dels imposts municipals (IBI, tracció mecànica, fems) i el període voluntari de recaptació compren del 2 d’octubre al 4 de desembre de 2017. Segons l’Agència Tributària, per a l’any vinent es deixaran d’enviar els avisos en paper per als pagaments d’impostos. Aquí davall trobareu més informació sobre com fer els pagaments dels imposts municipals o al web http://www.atib.es

ibi_ajuntament

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: