Dimecres, desembre 6, 2023
Algaida

Algaida inicia a partir de dilluns la tramitació del seus pressupostos participatius

L’Ajuntament d’Algaida torna a posar en marxa un any més el procés per a l’elaboració dels pressupostos participatius d’Algaida, Pina i Randa de 2019. A partir del proper dilluns dia 5 i fins a dia 12 de novembre, els ciutadans del municipi podran fer les seves propostes “online” emplenant un formulari del lloc web municipal. També ho poden fer presencialment enregistrant-lo a les oficines municipals de la Casa de la Vila, a la bústia de l’Ajuntament situada a Can Lluís de Pina o a la bústia situada a l’aparcament de l’Hort de Son Romeguera de Randa.

Cartell dels Pressupostos 2019

Cada ciutadà pot fer un màxim de tres propostes especificant el nucli urbà i de manera opcional poden adjuntar/fer la valoració econòmica del projecte i adjuntar plànols, dibuixos o fotografies. Posteriorment, es farà una valoració tècnica de les propostes, d’on sortiran les que finalment es podran votar i les descartades. Aquesta valoració es farà amb l’assistència de la Comissió de Participació Ciutadana. Posteriorment, s’obriran les votacions que es podran fer també “online” o de forma presencial, entre els dies 26 de novembre i dia 2 de desembre.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, recorda que des de 2012 en què el govern municipal va introduir els pressupostos participatius, “hem fet feina per fer d’Algaida un poble més transparent i participatiu, un poble on tots ens puguem involucrar encara més en les decisions que afecten el municipi. A banda dels pressupostos participatius, s’ha creat la Comissió de Participació Ciutadana o el Consell de Benestar Municipal, entre altres iniciatives”.

700.000 euros i més de 70 projectes.

Mulet destaca que  “d’ençà que posàrem en marxa els pressuposts participatius s’han executat a Algaida, Pina i Randa més de 70 projectes amb un valor econòmic d’uns 700.000 euros”. “Per un municipi com el nostre, són xifres de les quals n’estem més que satisfets però hem de destacar que tot plegat ha estat possible gràcies a la implicació i participació de ciutadans i ciutadanes sia a títol individual o com a integrants d’associacions o entitats”, conclou.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d