Dissabte, desembre 9, 2023
Algaida

A Algaida es duen a terme les primeres jornades com a municipi educador.

Els propers caps de setmana dels dies 23 i 24 i 30 i 31 de març, Algaida celebra les jornades centrals del projecte de “Municipi Educador”. Cal recordar que des del passat mes de juny de 2018, el municipi d’Algaida forma part de la xarxa de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, en el marc de la qual organitza un seguit d’actes transversals durant tot l’any. 

Foto: Ajuntament d’Algaida

La regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcies, explica que aquesta adhesió “neix del compromís amb l’objectiu constant d’aprendre, intercanviar i compartir experiències, amb una atenció especial a la formació, a la promoció i al desenvolupament de tots els col·lectius del municipi”. Garcias apunta que “és, també, una crida a la Participació Ciutadana: l’administració i el teixit associatiu volem treballar en xarxa i implementar la transversalitat de totes les àrees claus resseguint els Principis Bàsics de les Ciutats Educadores”.

Programa de les Jornades

Per tot plegat, l’Ajuntament d’Algaida ha convocat i convidat a tota la ciutadania a participar en els tallers i activitats que durant el mes de març es realitzaran, “seguint l’esperit i els principis de Ciutat Educadora”.

Especial rellevància prendran aquestes primeres Jornades Algaida Municipi Educador, el proper divendres dia 29 de març, dia en què l’auditori del casal Pere Capellà comptarà amb diferents xerrades de convidats de Barcelona, Ciutadella i Binissalem. En aquestes jornades els ponents posaran en relleu el que representa per al municipi formar part de l’Associació i explicaran les experiències que han viscut als seus pobles des de la incorporació a la xarxa.

L’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), fundada l’any 1994, és una Associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen.

Algaida presenta elements importants per a una formació integral, és un sistema complex i, alhora, un agent educatiu permanent, plural i polièdric, capaç de contrarestar els factors des educatius. És també una ciutat que es relaciona amb el seu entorn, amb altres nuclis urbans del seu territori i amb ciutats d’altres països. El seu objectiu constant serà aprendre, intercanviar, compartir i, per tant, enriquir la vida dels seus habitants. La ciutat educadora ha d’exercitar i desenvolupar aquesta funció de manera paral·lela a les tradicionals (econòmica, social, política i de prestació de serveis), amb una atenció especial a la formació, la promoció i el desenvolupament de tots els seus habitants.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d