Dijous, novembre 30, 2023
Algaida

Els centres de Salut posen en marxa consultes específiques d’atenció respiratòria a partir de dilluns

El Servei de Salut posarà en marxa a partir de dilluns consultes específiques per a l’atenció de les malalties respiratòries a tots els centres de salut d’atenció primària de les Illes Balears. L’objectiu d’aquesta mesura és garantir la seguretat de la població i una assistència de qualitat als pacients amb malalties respiratòries i també als que necessiten atenció per altres qüestions de salut. A partir de dilluns, doncs, l’assistència als centres de salut es reorganitzarà per estar preparats en cas de passar a una fase més avançada de la pandèmia de COVID-19.

Imatge del Centre de Salut d’Algaida.

En la línia de contenir al màxim la possibilitat de contagis, com a mesura preventiva els centres de salut disposaran de consultes específiques per a l’atenció de les malalties respiratòries, entre les quals es pot trobar la COVID-19. Aquestes consultes estaran separades físicament de les generals; d’aquesta manera els pacients no hauran de compartir el mateix espai a les sales d’espera. S’ha pres aquesta iniciativa sense precedents per garantir una atenció sanitària de qualitat a tots els usuaris i perquè els professionals sanitaris puguin fer feina en condicions de seguretat màxima.

A més, per tal de facilitar als pacients l’accés al sistema i al millor recurs per gestionar la necessitat de salut que presentin, els centres de salut implementaran un sistema de triatge telefònic a càrrec de professionals sanitaris. Prestarà una primera atenció telefònica als pacients que vulguin resoldre dubtes i a tots aquells que no necessitin una atenció immediata. 

El sistema de triatge telefònic distribuirà l’atenció sanitària —seguint criteris clínics— en visites telefòniques, burocràtiques o presencials al centre de salut o a domicili. És molt important evitar tant com sigui possible les visites presencials de pacients als centres sanitaris. Per això, tant el Centre d’Atenció Telefònica de Cita Prèvia com els equips d’admissió dels centres de salut estan coordinats per garantir les consultes telefòniques d’alta resolució i evitar exposicions innecessàries de persones susceptibles de contagiar-se.

Aquesta mesura se suma a la que s’adoptà fa una setmana relativa a les unitats volants d’atenció al COVID-19 (UVAC), uns equips d’atenció domiciliària per a pacients amb aquesta malaltia que, ateses les seves condicions clíniques i socials, poden quedar a casa seva.

Redacció essaig.cat.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: