Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

Convocats els Premis Castellitx per al 2022

Un any més i amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalana, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, de creació artística i investigació, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida convoca els Premis Castellitx 2022  en les següents modalitats:

LITERATURA

  • XLVI Premi de Poesia: Col·lecció de poemes, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de cent quaranta versos.
  • XLVI Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.
  • XLIV Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Glosa o conjunt de gloses, originals i inèdites, de tema lliure d’una extensió mínima de vint versos.
  • X Premi Juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys: Una composició en prosa, original i inèdita, de tema lliure d’una extensió màxima de quinze fulls.
  • III Premi de Guió de curtmetratge en català: Una obra original i inèdita, de temàtica lliure i extensió màxima de 15 fulls.

INVESTIGACIÓ

  • XXVII Premi d’Investigació: Un treball de recerca de temàtica relacionada amb el Municipi d’Algaida en qualsevol àmbit —ciències socials, ciències naturals, ciències polítiques, dret, estudis literaris, biografies, bibliografies, etc.—, amb una extensió mínima de vint-i-cinc folis i una màxima de cent cinquanta.

FOTOGRAFIA

  • XXI Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia: Una fotografia en format digital de tema lliure, original i inèdita, en blanc i negre o color.

A partir de 2022, el Premi de Joan Balaguer Mulet de Fotografia passa a tenir un format totalment digital i, en conseqüència, no s’admetran obres damunt paper.

ARTS PLÀSTIQUES 

  • XIV Premi de Pintura: Una obra original sense limitació de tema, matèria, format i tècnica.
  • VIII Premi Musical. 2022: Composicions per a Conjunt Coral. Poden optar al premi composicions per a veus de nova creació, originals i inèdites.

En commemoració del centenari de la mort del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera, les composicions corals hauran de tenir com a lletra un poema o un fragment d’un poema d’aquest autor representatiu de l’anomenada “Escola Mallorquina”.

AUDIOVISUAL

  • III Premi de Curtmetratges en català: Una creació audiovisual de temàtica lliure, produït entre els anys 2019 i 2022 amb una durada màxima de 20 minuts.

PRINCIPALS NOVETATS A L’EDICIÓ DE 2022

A les bases es podran consultar altres novetats que afecten mínimament als àmbits d’Arts Plàstiques i Audiovisual.

La realització total o en part dels Premis Castellitx 2022, romandrà condicionada a les mesures excepcionals que es puguin prendre per a fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Els guardons consisteixen en la Rosa d’Or de la Pau i un premi en metàl·lic de 500 euros per a cada modalitat. En l’àmbit audiovisual, també hi haurà un Premi del Públic de 200 euros per al curtmetratge més votat entre les persones assistents a la mostra de curtmetratges finalistes, què es farà dia 08 d’abril de 2022.

Les bases completes es poden consultar i descarregar al lloc web dels Premis, accessible des de http://www.ajalgaida.net, la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida. En aquest espai virtual, a més de tota la informació sobre la convocatòria dels Premis Castellitx, hi podeu trobar el llistat de tots els autors i obres guardonats des de la creació dels guardons, l’any 1968, i una mostra de les obres guardonades amb accés lliure i gratuït.

La pàgina web dels Premis també inclourà, a partir del moment en què finalitzi el termini de presentació de treballs, una exposició virtual de totes les fotografies, les obres de pintura i els tràilers dels curtmetratges que participen en aquesta edició de 2022.

El lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2022 tindrà lloc durant la Nit de la Cultura que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 18 d’abril 2022. Amb antelació, la decisió del Jurat s’haurà fet pública.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: