L’AMPA del CEIP Pare B. Pou inicia una campanya per reclamar un nou centre de secundària a Algaida

La Junta directiva del CEIP Pare Bartomeu Pou ens ha fet arribar un comunicat informant de la campanya que ha posat en marxa per reivindicar un nou centre educatiu a Algaida.

Diu el comunicat

«Durant els darrers anys la població del nostre municipi ha experimentat un augment notable, i no sembla que s’aturi de créixer els propers anys, si tenim en compte el desenvolupament urbanístic que existeix i el que està previst en un futur pròxim en la zona adjacent a les escoles des del carrer Tanqueta o a la zona de sa Farinera. Aquest creixement de població dels darrers anys ha tingut com a conseqüència un augment del nombre d’alumnes de l’escoleta Flor de Murta, actualment al límit de la seva capacitat, i al CEIP Pare Bartomeu Pou, que ja té un projecte d’ampliació previst per a la zona d’educació infantil.

Aquest augment actual de l’alumnat, que probablement no s’aturi de créixer els proper anys,  fa que l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) vulgui donar visibilitat a la necessitat de tenir un centre d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) al municipi el més aviat possible, ja sigui a través d’una escola integrada que inclogui educació primària i secundària al mateix centre o a través de la creació d’un Institut. Aquesta necessitat va quedar palesa en una reunió de tota la comunitat educativa del municipi amb el Director General d’infraestructures de la Conselleria d’Educació, Antoni Morante, que es va produir l’any 2018, on es va acordar que havia de ser l’Ajuntament qui oferís un solar perquè la Conselleria comencés el projecte.

Des de llavors ençà l’AMPA li ha donat visibilitat a aquest tema de diferents maneres com aparicions en premsa escrita i en televisió. Actualment, ho feim a través d’una campanya de recollida de signatures que encara està en marxa, perquè tota persona interessada pugui donar-nos el seu suport per a reclamar a l’Ajuntament la cessió d’un solar on es pugui dur a terme el projecte de secundària. Els darrers anys hem estat en contacte amb la regidoria d’Educació de l’Ajuntament per a fer-li arribar aquesta necessitat de la població escolar, amb bona predisposició a parlar-ne per part del consistori, però aquesta bona predisposició no s’ha traduït en una solució real en forma de compra, expropiació o requalificació urbanística d’un solar privat o la dotació de serveis d’un solar municipal.

Continuam al mateix punt de partida de fa quatre anys, sense que s’ofereixin solucions i els anys passen, mentre observam, amb enveja, que altres municipis afronten el mateix problema amb solucions com la que es va aplicar a Sineu, on es va reconvertir un solar rústic a urbà per a poder fer-hi un Institut. Per aquest motiu demanam a totes les persones interessades que participin en la nostra campanya de recollida de signatures per a demanar a l’equip de govern de l’ajuntament que ofereixi un solar que permetin començar el projecte de secundària el més aviat possible.

Els establiments on podeu signar són: s’Estanc, Forn de Plaça, Cafè d’es Poble, Cafè Es Suc, Impremta Clip Disseny i Ferreteria Germans Cano»

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

2 thoughts on “L’AMPA del CEIP Pare B. Pou inicia una campanya per reclamar un nou centre de secundària a Algaida

  • 22 març, 2022 at 09:58
    Permalink

    Como vecina de algaida es verdad que la escuela se quedó pequeña y las aulas son diminutas para el número de niños en ellas creo que el gobierno nos tendría que dar una ampliación de la escuelas y parques en algaida

  • 22 març, 2022 at 16:22
    Permalink

    Se ha de hacer siguimiento de estas reclamaciones para agilizar resultados favorables. Manifestamos, si procede.

Comments are closed.

%d bloggers like this: