Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRandaSanitat

La UBS d’Algaida participa en l’estudi de prevalença de la COVID-19 en la població balear que ha estat citada telefònicament

La Conselleria de Salut i Consum inicia avui l’Estudi nacional epidemiològic de la infecció per SARS-CoV2 (ENE-COVID) dissenyat pel Ministeri de Sanitat i l’Instituto de Salud Carlos III. A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera.

Amb aquest estudi es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos enfront del nou coronavirus SARSCoV-2. Aquest fet és conegut amb el concepte de seroprevalença.

El Servei de Salut cita telefònicament la població determinada per l’Institut Nacional d’Estadística. En aquesta mostra poblacional hi haurà persones de tots els grups d’edat i localitzacions geogràfiques. Ahir varen començar les telefonades, que es coordinen per mitjà de l’Atenció Primària de les diferents illes, i a partir d’avui ja hi haurà població citada per prendre les mostres.

Important: Si no us han telefonat per anar al centre de Salut, no hi aneu a fer-vos la prova.

El Servei de Salut informa durant la telefonada sobre els objectius de l’ENE-COVID, sol·licitarà el consentiment per participar-hi i concertarà la visita domiciliària o la cita en el centre de salut, segons l’evolució de l’epidèmia i les circumstàncies de cada família. La participació en l’estudi és voluntària.

De les 4.934 persones que formen part de la mostra de població a les Illes Balears, la meitat serà citada aquesta setmana i la resta la setmana que ve. L’estudi preveu prendre fins a tres mostres a cadascuna de les persones citades. Se’ls farà un test ràpid de determinació d’anticossos en sang per immunocromatografia, tècnica que proporciona informació per saber si la persona ha estat infectada.

A Mallorca, les mostres es prendran a les unitats bàsiques de salut (UBS) d’Algaida, Port d’Alcúdia, Galatzó, Colònia de Sant Jordi, Sa Coma, So na Monda, Son Macià, Palmanyola, Establiments i Es Pil·larí.; a Menorca es prendran a Dalt Sant Joan i Canal Salat; a Eivissa, a les UBS de Puig d’en Valls i Sant Rafael; i a Formentera, a l’Hospital de Formentera.

L’estudi contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Això li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les  infeccions noves que tenen lloc per transmissió comunitària i les que es puguin estar produint dins les llars.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: