Dimecres, novembre 29, 2023
Algaidapolítica

Francesc Antich presenta la seva dimissió com a president de l’Autoritat Portuària per motius de salut.

L’exbatle d’Algaida i expresident del govern de les Illes Balears Francesc Antich Oliver ha demanat formalment aquest dimecres a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que sigui acceptada la seva renúncia al càrrec de president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB). Antich ho ha demanat per problemes de salut que impedeixen continuar amb el compromís adquirit al davant de l’organisme portuari i que així es traslladi aquesta petició al Consell de Govern.

Antich ha presentat aquest mateix matí la renúncia al càrrec a través del registre de l’administració autonòmica i serà efectiva a finals de novembre.

Francesc Antich va ser nomenat president de l’APB el 26 de setembre de 2020 per ordre ministerial publicada en el Butlletí Oficial de l’Estat, una vegada designat per a ocupar el càrrec pel Consell de Govern després de la sortida de Joan Gual de Torrella, investigat per un cas de presumpta corrupció.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha pronunciat aquest dimecres sobre la sortida de Francesc Antich com a president de l’autoritat portuària i ha dit que és una “magnífica persona” i “gran persona” que “ha treballat sempre per les Balears”. «Ho vull molt i és un amic amb qui parlo sovint», segons ha explicat, i ha afegit que ara li toca curar-se. Armengol també ha assegurat que Antich ha intentat combinar la malaltia amb el càrrec fins a l’últim moment.

Francesc Antich, va ser batle d’Algaida entre 1991 i 1997, president de les Illes Balears entre 1999 i 2003 i entre 2007 i 2011, diputat per les Illes Balears al Congrés dels Diputats entre 2007 i 2011. Des del 2011 i fins al 2019 fou designat senador autonòmic per les Illes Balears. Després fou comissionat del Govern a Madrid.  En els primers de la revista es Saig en fou un dels primers directors juntament amb en Delfí Mulet. Des d’es Saig li desitjam una prompta recuperació.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: