Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaInfraestructuresPinaRanda

Algaida rebrà 250.000 euros dels fons NextGenerationEU per reduir les fuites d’aigua i millorar l’abastiment

La Direcció General de Recursos Hídrics ha notificat les resolucions de la convocatòria d’ajudes a municipis de menys de 20.000 habitants per a la millora de l’abastiment d’aigua i reducció de pèrdues a les xarxes municipals. Se n’han beneficiat 23 municipis per un import total de 2.606.098,25 €. Aquesta partida forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb fons NextGenerationEU.

L’import màxim subvencionat és de 250.000 € per l’Ajuntament d’Algaida pel seu Projecte de Millora de l’abastiment d’aigua i pèrdues, que representa un 80 % d’una inversió total de 384.804,22 €, el restant de la qual ha de ser aportada pel consistori algaidí.

El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, ha manifestat la «satisfacció amb els resultats de la convocatòria i sobretot amb la participació, ja que han presentat projectes 40 municipis amb població inferior a 20.000 habitants, el que demostra l’interès dels gestors en la millora de les xarxes». En aquest sentit, s’ha mostrat confiat en «l’èxit de la propera convocatòria d’ajudes amb fons ITS que faran els diferents Consells Insulars que suposarà una injecció de 20 M€ per inversions de garantia i millora d’abastiments”.

D’acord amb l’Ordre 7/2022, de 6 d’abril de 2022, del conseller de Medi Ambient i Territori per la qual s’estableixen les bases reguladores i s’aprova la convocatòria per a l’any 2022 de subvencions per a la millora de l’abastiment d’aigua i reducció de pèrdues a les xarxes en els municipis petits i mitjans de les Illes, el projectes subvencionables són els relatius a la millora de l’eficiència en l’abastiment d’aigua, la reducció de pèrdues a la xarxa de distribució, la reparació i millora de les captacions, els dipòsits i les instal·lacions de potabilització així com qualsevol altre projecte que tingui un efecte significatiu en l’estalvi d’aigua i energia i en una millor garantia de subministrament.

Els beneficiaris són ajuntaments, consorcis, mancomunitats i ens del sector públic instrumental i societats de capital públic titulars dels sistemes d’abastiment que presten el servei a municipis de menys de 20.000 habitants. Cada beneficiari, d’acord amb les bases, ha presentat un sol projecte i l’import màxim subvencionable ha estat del 80% de la inversió amb un límit de 250.000 € per projecte.

El termini màxim per a l’execució dels projectes subvencionats finalitza l’1 de juny de 2025 i és obligatori que es trobin executats el 31 de desembre de 2023 en més del cinquanta per cent (50%) de la inversió prevista.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: