Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaAny Llull

Estudiants de català d’universitats britàniques visiten Algaida per estudiar Llull.

Aquesta setmana hem rebut la visita de 32 estudiants britànics que realitzen durant aquesta setmana el viatge cultural a Mallorca, Seguint les passes de Ramon Llull. Aquest projecte, que reuneix estudiants universitaris de Liverpool, Durham, Newcastle i Cambridge, s’ha organitzat des de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull i ha estat impulsat pels professors Francina Payeras, Joan Mas i Carme Calduch. La Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears ha contribuït amb prop de 2.000 euros. També hi han col·laborat l’Institut d’Estudis Baleàrics, els ajuntaments de Palma, Algaida i Valldemossa, a més de la Universitat de les Illes Balears.

El viatge cultural Seguint les passes de Ramon Llull és sobretot un itinerari per diferents indrets i edificis de Palma en els quals es pot trobar la petjada de Ramon Llull i que donen a conèixer els diferents aspectes de la seva figura. Entre l’1 al 7 d’abril, els estudiants realitzaran diverses visites guiades, com ara al Monestir de la Real, a la casa-museu de Miramar, al Puig de Randa o a la Serra de Tramuntana, sempre acompanyats de les explicacions d’experts com Concepció Bauçà de Mirabó o Gabriel Ensenyat.

Precisament avui dimarts tenien prevista i han realitzat una visita al monestir del Santuari de Cura del Puig de Randa. A Randa han estat rebuts per la batlessa Maria Antònia Mulet i l’historiadora Catalina Maria Martorell Fullana els ha fet una explicació de Llull i el Puig de Randa. Més tard Maribel Ripoll, responsable de la Càtedra Ramon Llull de la UIB els ha introduït una mica més la figura de Ramon Llull.

El migdia han anat a dinar a un conegut restaurant de l’antiga carretera de Manacor on se’ls ha oferit una menú de menjar tradicional de Mallorca. L’Ajuntament d’Algaida ha obsequiat a aquests estudiants un calendari del poble dedicat enguany a la figura de Ramon Llull i algunes peces que han fet els artesans d’Algaida, Pina i Randa amb motiu de l’Any Llull.

I per acabar la jornada un taller de glosat amb Mateu Xurí i Maribel Servera Matamalas, obert a la participació de tothom, i que ha servit per ajudar als estudiants d’aquestes universitats britàniques coneguin millor la nostra llengua.

Redacció Noticiari es saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: