Crònica del plenari del 2 de juny

plenari_junyAmb una mica de retard va donar inici la sessió plenària del mes de juny. S’estrenava en sessió plenària la nova secretària municipal la Sra. Maria Magdalena Binimelis, a la foto del costat es troba entre Rafel Oliver del PP i la batlessa Maria Antònia Mulet.

A la lectura i aprovació de l’acta anterior, el grup municipal de Més va fer constar que l’acta no reflecteix que la moció amb el canvi instant a la batlessa a obrir el portal de Pina, fou aprovada per unanimitat. Assabentats de l’errada, s’acordà de canviar-ho.

La sessió va començar amb tres resolucions de diferents índole com són:

 • Adhesió a la declaració del corredor de migració de cetacis de la demarcació marina llevantí-balear, com a zona d’especial protecció d’importància pel mediterrani (CEPIM).
 • Adhesió a la candidatura de la pedra en sec com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO.
 • Moció de suport al desenvolupament, respecte i visibilització de la diversitat sexual i de gènere, donant suport a l’aprovació de la llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar la LGTBI fòbia.

Les tres resolucions foren aprovades per unanimitat en la sessió plenària.

Pel que fa a l’apartat de control i fiscalització, la batlessa Maria Antònia Mulet va informar dels projectes consignats per la comissió d’agermanament Algaida-Ciudad Antigua al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació l’any 2013, i en la qual també s’hi han implicat altres pobles. Els projectes s’han encaminat a diversificar la producció agrícola i també han donat compte de les beques.

Rafel Oliver del Partit Popular demana pel decret de l’aprovació definitiva de la re parcel·lació per compensació del sector urbanitzable d’Es Porrassar. La batlessa Maria Antònia Mulet va informar que efectivament ja està aprovada i publicada al BOIB i a la seu electrònica de l’Ajuntament. El grup municipal popular també demanà per la finalització del conveni d’autorització de les empreses viver al casal Pere Capellà. La batlessa diu que donat que s’ha acabat l’estada de l’emprenedor dins aquest local s’ha de finalitzar mitjançant una resolució d’Alcaldia.

Tomeu Ballester de Més per Algaida, Pina i Randa, s’interessà pels decrets sobre l’Aparcament de vehicles del carrer de s’Arraval. La batlessa Mulet digué que consultarà l’expedient i que contestarà als regidors sobre aquest expedient que té data de 2005. Ballester també preguntà per l’adjudicació d’un contracte menor del servei de neteja diària i la batlessa va respondre que era un contracte d’una persona a través del SOIB que feia feina de neteja viària i els dissabtes arreglava les àrees d’aportació.

Informació municipal

En el torn de la informació municipal cal destacar que

 • Dia 21 es va dur a terme el Mercadet Solidari de Llibres de Segona Mà al pati del Casal Pere Capellà, amb un conjunt d’activitats organitzades per la Biblioteca, l’Associació Cultural Puig de Randa, APIMA i Algaida Solidari i es varen recaptar 180€.
 • Dia 15 de maig dins la festa del llibre es va dur a terme la campanya 1 llibre x 1 litre de llet i es va aconseguir recaptar 70 litres de llet per a famílies necessitades del municipi.
 • Matrícula escoleta municipal infants 2016-2107: s’ofereixen 70 places. Estan reservades 25 corresponents a les ja ocupades per alumnes del curs escolar 2015-2016. 43 estan disponibles per a nous alumnes i 6 places per alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu. El termini de matricula per als nous alumnes és del 30 de maig al 13 de juny de 2016, mentre que per als antics alumnes del 6 al 10 de juny.
 • S’ha tornat a convocar la beca de cooperació amb Ciudad Antigua. Sembla que hi ha interès mostrat a nivell de carrer en presentar un projecte. La batlessa diu que consultats els serveis jurídics de l’Ajuntament, si no es presenta ningú s’obrirà una nova convocatòria oberta als joves dels pobles del Pla de Mallorca, atès que alguns d’aquests municipis també han participat del projecte.
 • Han conclòs les feines de millora del ferm dels carrers Son Arbós i Can Carrintar-camí de sa Torreta i hi ha incorporat el cost de la millora del segon tram del carrer Campet.
 • La batlessa va informar que ahir mateix s’havin presentat al pla especial de despesa corrent als ajuntaments de menys de 10.000 habitants convocat pel Consell de Mallorca, un conjunt de factures de despeses per valor de 22.500 euros.
 • La Brigada ha posat un cartell provisional dels tancaments de sa plaça els dissabtes, diumenges i festius de 18 hores a la mitjanit i s’han avisat als veïnats implicats. També ha dit que està previst a finals de la setmana que ve que es comenci a instal·lar tota la senyalística nova.
 • El proper dimecres dia 8 a les 19 hores, la consellera de territori i infraestructures Mercedes Garrido vendrà a Algaida a presentar el projecte de ronda de circumval·lació.

També ha donat compte d’algunes activitats d’agenda que podeu veure en la foto de color groc i de les quals en donarem compte properament en aquest noticiari i a través de les nostres xarxes socials.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, Rafel Oliver prengué la paraula per demanar pel tema de la piscina municipal i saber quan s’obrirà. La batlessa Maria Antònia Mulet va informar que les tasques d’impermeabilització han començat. Va fer a saber que una vegada acabades les obres la piscina necessita quatre dies per omplir-se i que sense poder donar una data exacta la piscina municipal obriria entre l’11 i el 18 de juny.

Oliver felicità a la batlessa que hagin arreglar els clots de l’aparcament de sa serradora, i la batlessa diu la pretensió és arreglar enguany els aparcaments municipals, tapant els clots, i també el de Randa.

Finalment va demanar perquè no hi ha el mirall del pàrquing a ses escoles. La batlessa va dir que n’era conscient però que estudien on posar-lo perquè fa tres vegades que els camions quan passen l’espenyen.

El cap del partit Més per Algaida, Tomeu Ballester va començar el seu torn de preguntes demanant qui era la persona que s’encarregava de gestionar les xarxes socials. La batlessa Mulet va respondre que des de fa sis anys el responsable de la comunicació de l’Ajuntament (notes de premsa, xarxes socials, atenció als mitjans, pàgina web i mailing) era un periodista freelance que presenta factures cada mes.

13339620_1128008790574348_4196273886917717552_nTambé va demanar per les Colònies d’estiu de l’EMMA que enguany han exhaurit les places amb el resultat que alguns alumnes de l’escola s’han quedat sense poder anar-hi. Tant la regidora de Cultura com la batlessa han lamentat la situació. Margalida Garcias va dir que s’ha intentat augmentar les places però no ha estat possible. La batlessa va afegir que enguany ha estat un cas excepcional perquè els altres anys quedaven sense cobrir places. Lamentant que els nins no puguin anar a les Colònies, anunciaren que, de cara a l’any que ve, es prendran mesures per tal que els alumnes de l’EMMA tenguin preferència a l’hora de poder anar-hi.

A preguntes de Ballester sobre la situació de les beques d’Educació de Ciudad Antigua, la regidora de Serveis Socials Catalina Fullana va informar que de moment n’hi ha unes 20 de garantides, i que s’hi poden apuntar fins al gener.

Tomeu Ballester ha demanat pel tema de la zona de sa Talaieta en què les obres del gasoducte han deixat un tram sense asfaltar. La batlessa va afegir que efectivament, juntament amb una fanal tort i que ja ha tramès a l’empresa del gasoducte la necessitat de solucionar-ho. Pel que fa a situació de la neteja dels camins, la batlessa diu que s’hi fan i que desbrossen però que n’hi ha molts. Ha reconegut no obstant que alguns clots no s’han pogut solucionar perquè del material que s’empra per fer-ho se n’ha reduït la producció.

Més per Algaida ha mostrat interès per saber quins plans té l’Ajuntament respecte als 20 milions d’euros que ha de repartir el Consell de Mallorca. La batlessa Maria Antònia Mulet diu que a Algaida ens pertoquen uns 300.000 euros i que els utilitzarem, però que els municipis se’ls han de gastar en obres mediambiental-ment sostenibles i que això encara està en discussió.

Finalment Ballester va demanar per la placa en homenatge als republicans morts al cementeri que segons els havien fet arribar està bruta i que fa molt que no la fan neta. La batlessa diu que demanarà als del cementeri que ho facin.

La sessió conclou a les 21:05 hores, després poc més d’una hora.

Redacció noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: