Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaFestesSeguretatTradicions

L’Ajuntament recorda que està prohibit vendre alcohol a menors

menores-alcoholL’Ajuntament d’Algaida recorda que l’ordenança municipal de convivència i seguretat ciutadana preveu sancions als menors d’edat que consumeixin alcohol i també als establiments que n’hi subministrin.

Davant l’arribada de les Festes de Sant Jaume aquest proper cap de setmana, l’Ajuntament adverteix que farà complir aquesta ordenança com ja va fer a les festes de Pina.

Concretament el document apunta que “es prohibeix la venda i consum de begudes alcohòliques a menors d’edat en els establiments públics, entenent com a establiment públic aquells espais físics destinats a l’oci, a l’esbarjo o a l’esplai, com és ara la restauració, les reunions, les activitats esportives, les religioses, les culturals, les socials i les que congreguen públic o usuaris en general”.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, vol fer èmfasi en “la importància que els menors no consumeixin alcohol per motius de salut i també per mantenir-los lluny del costum de consumir alcohol a les festes. És per això que no en poden consumir i vull insistir en que també està prohibida la seva venda ja sigui a bars, establiments públics o llocs que s’autoritzin amb motiu de les festes”. “Cal prevenir per evitar casos com ara comes etílics o altres riscs i problemes relacionats amb aquest consum”, apunta Mulet.

L’incompliment d’aquesta ordenança suposarà la imposició d’una sanció econòmica que pot arribar als 120 euros tant al menor que consumeixi i també una sanció i tancament de l’establiment que l’hi hagi subministrat.

Cal recordar que a les festes de Pina, l’Ajuntament d’Algaida va advertir que faria complir l’ordenança municipal i que la Policia Local va imposar fins a 16 multes de 60 euros cadascuna per fer botelló o per fer necessitats fisiològiques a la via pública.

Ara, davant la celebració de les Festes de Sant Jaume el proper cap de setmana, adverteix que farà complir l’ordenança i recorda especialment el seu contingut en matèria de consum o venda d’alcohol a menors.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d