Algaida redueix les emissions de CO2 amb el canvi d’enllumenat de led de sa plaça

L’Ajuntament d’Algaida va canviar a finals del mes d’abril l’antic enllumenat de sodi de les faroles de la plaça del municipi, per un nou enllumenat de led amb la qual cosa es redueix a més de la meitat el consum elèctric i les emissions de diòxid de carboni. Concretament, el consum s’ha reduït un 54 per cent i les emissions de CO2 un 56 per cent.

A la plaça del poble hi havia vuit punts de llum de sodi que suposaven un consum de 15.360 watts al dia i un consum anual de 5.606.400 watts. En emissions de CO2 a l’atmosfera eren 2.158,31 kg. Ara, el nou enllumenat de 14 punts de llum té un consum anual de 2.636.760 watts anuals i emet 1.015,15 kg de CO2.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Algaida, Biel Vidal, explica que aquest canvi s’ha dut a terme perquè les faroles estaven ja en mal estat però sobretot perquè amb el canvi “contribuïm a la lluita contra el canvi climàtic amb la reducció de consum i emissions de diòxid de carboni. Són petites passes que des de les administracions hem de fer i que a Algaida duim a terme des de fa anys per contribuir a reduir les emissions de CO2 i a l’hora donar exemple de bones pràctiques als ciutadans perquè tothom prengui consciència de la importància de contribuir en benefici del medi ambient”.

El regidor recorda que l’Ajuntament d’Algaida es va adherir l’any 2011 al pacte de batles que es féu en l’àmbit estatal i segons al qual els ajuntaments es comprometien a aplicar polítiques medi ambientals per lluitar contra el canvi climàtic. “A Algaida tenim un pla d’acció d’energia sostenible municipal que anam aplicant amb diferents passes i iniciatives des que signàrem aquest pacte”, afegeix Vidal.

El canvi ha comptat amb un pressupost de 20.000 euros que ha pagat íntegrament l’Ajuntament d’Algaida.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.