Dissabte, desembre 9, 2023
Algaida

Amb motiu de les festes de Pina, es posarà en marxa el primer dispositiu per al compliment de l’ordenança de convivència ciutadana.

festespinaL’Ajuntament d’Algaida anuncia, en un comunicat que farà complir l’ordenança de convivència ciutadana en el marc de les festes d’estiu d’Algaida, Pina i Randa. De fet, el divendres es posarà en marxa el primer dispositiu amb motiu de l’inici de les festes d’estiu de Pina, especialment en els concerts de divendres i dissabte.

Des de l’Ajuntament recorden que “aquestes són unes festes on els veïnats i veïnades de Pina i els visitants han de poder gaudir i una de les coses més importants perquè això sigui possible és el respecte i el compliment de les normes de convivència i de seguretat com ara el consum d’alcohol fora dels recintes habilitats o fer necessitats fisiològiques al carrer”.

Per tot això, durant aquests dies de festa es farà complir l’ordenança de seguretat i convivència ciutadana on es contemplen sancions entre 60 i 350 euros per vulnerar-la. Concretament, l’Ajuntament recorda alguns aspectes que preveu l’ordenança, com són: la prohibició de la venda i consum d’alcohol a menors d’edat, que està prohibit consumir alcohol fora dels recintes habilitats per les festes o fer botellot al carrer així com fer necessitats fisiològiques (defecar, orinar, escopir).

Així mateix, els establiments o barres que dispensin begudes durant les festes mostraran en llocs visibles cartells amb la prohibició de venda d’alcohol a menors i també la signatura d’un full de compromís on consta que faran complir l’ordenança.

A més a més, des de l’Ajuntament recorden que pares, mares i tutors legals són responsables solidaris de les possibles infraccions en matèria de consum d’alcohol que puguin dur a terme els menors. I també que hi haurà controls d’alcoholèmia per part de la Guàrdia Civil per evitar possibles accidents de trànsit. Cal recordar que hi haurà servei de Bus gratuït a les 23.00h i a les 01.00h de la Plaça d’Algaida a Pina i a les 02.00h i a les 04.00h de Pina a Algaida tal com s’ha fent els darrers anys, i que s’ha de ser puntual perquè des l’organització recorden que “el bus no espera a ningú”

L’Ajuntament d’Algaida s’ha adherit un any més a la campanya de la Conselleria de Salut, “No Siguis Ase” per tal de conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars de les Illes Balears, enviant missatges preventius a totes aquelles persones que hi participaran i les gaudiran.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, vol recordar l’existència d’aquesta ordenança que complementa altres iniciatives que ja es feien altres anys per garantir la convivència ciutadana en el decurs de les festes d’estiu com és tancar la circulació en els carrers del centre del nucli urbà, habilitar finques per a l’aparcament de cotxes i també demanar i comptar amb els reforços de la Policia Local, la Guàrdia Civil i Protecció Civil amb l’objectiu que durant aquests dies els principals protagonistes siguin la festa i poder gaudir d’uns dies d’esbarjo.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d