Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica del plenari del mes de febrer.

Reunits a la casa consistorial el primer dijous del mes de febrer, es reuneix la plenària de l’Ajuntament el mes de febrer amb l’assistència de tots els regidors a excepció de Tomeu Ballester que n’excusa la seva assitència. L’acta comença amb la l’aprovació de l’acte de la sessió anterior.

Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Algaida.

En l’apartat de resolucions, el plenari sotmet a votació l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Algaida. Aquest reglament que ara passa a exposició pública quedà aprovat per unanimitat.

Control i fiscalització

Pel que fa als assabentats dels acords de la Junta de Govern Local adoptats en data 24 de gener de 2019 i a les resolucions de batlia adoptades des del darrer Ple extraordinari, Rafel Oliver del Partit Popular s’interessà pels decrets 5 i 9r relacionat amb el pla estratègic de subvencions i perquè se fa. la TAG jurídica diu que estan obligats per llei a fer un pla estratègic de les subvencions previstes.

Informació Municipal

La batlessa Maria Antònia Mulet va informar de les següents qüestions:

 • Han començat les obres de pluvials de Pina que afecten el carrer Esperança, Ramon Llull i Major i té un termini d’execució de dos mesos.
 • S’ha dut a terme la signatura conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i els municipis adherits al Pacte de Batles i Batlesses contra el Canvi climàtic han signat, per dur a terme accions de lluita contra el canvi climàtic. En el cas del municipi d’Algaida la quantia que rebrà és de 18.900 euros.
 • La torrada del CEIP Pare Bartomeu Pou han recaptat 232,72 euros per al programa Passes cap a l’escola dels alumnes de Nicaragua.
 • S’han incorporat tres nous agents de la policia local quedant pendent la incorporació de la plaça fruit de la jubilació d’un funcionari amb plaça de municipal.
 • S’han destinant unes ajudes als ajuntaments contra la violència de gènere. A Algaida s’han destinat 1600 euros però es mancomunen les accions amb la mancomunitat per fer un projecte que comptarà amb un finançament de 15000 euros per treballar en accions de formació a policies locals, casals de joves i centres educatius.
 • S’informa de la recepció de la carta d’agraiment en l’acte de les encesses de les talaies de Mallorca.
 • S’informa que s’han convocat el procediment de Medalles d’honor a Mallorca. Els ajuntaments poden fer propostes per declara fills il·lustres o adoptats de Mallorca
 • La setmana que ve començarà la formació en col·laboració amb l’IDI cinc cursos de formació de comerç, estratègia i marqueting digital, en col·oaboració amb l’Associació de Comerç d’Algaida Pina i Randa.
 • També en col·laboració amb aquesta associació i la policia local s’han fet uns rellotges per utilitzar a l’estacionament limitat
 • Melchor Mascaró vol fer una prova de recollida d’oli vegetal porta a porta a Algaida, Montuiri i Porreres i se farà els dimarts matí juntament amb el vidre s’haurà de treure en una botella tancada i s’empraran per fer biodiesel, a partir del proper març o abril.
 • Des de la direcció insular d’igualat que se dirà regala igualtat amb motiu del dia dels enamorats. Unes bosses de la campanya s’han repartit en els comerços més susceptibles de tenir més vendes aquestes dates.
 • Feliciten a la Guàrdia civil d’Algaida per haver capturat a
  Carlos García Roldán a Bogotà, acusat d’una presumpta estafa immobiliària de set milions d’euros i que afectà a diferents persones del nostre municipi que havien intentat adquirir una habitatge comprant sobre plànols que no existien.

Precs i Preguntes

Rafel Oliver demana per la notícia de l’augment de la policia local davant la notícia publicada, encara que no ho cità aquest digital. El titular deia augmenta la plantilla de la policia local a Algaida amb 3 nous agents quan en realitat es consolidaven tres places. La notícia ja ha estat actualitzada i rectificada. Mulet respongué que malgrat el que digues la notícia en realitat s’han consolidat les tres places i s’ampliarà amb una sisena quan s’incorpori el que fa falta per la jubilació des del borsí.

El PP també s’interessà pel nou aparcament de minusvàlids al carrer Laberint. Mulet respongué que l’han hagut de canviar per motiu d’una obra mirant la millor opció i recordà que legalment hi ha d’haver un parquing de minusvàlids per cada trenta aparcaments

Oliver també demanà per les reunions de formació del menjador de l’escoleta municipal. Margalida Garcias va respondre que se n’ha fet una el novembre i la propera serà el març amb l’assistència de la nutricionista.

Margalida Puigserver de Més per Algaida, Pina i Randa demanà per si els grups de whatsapp de la policia local també se fa a Pina. La batlessa diu que ja si igual que Randa. Puigserver digué que no se va avisar als del bus de l’institut, però Jaume Lliteras va dir que si i que ho feu en persona.

Més també s’interessa per quan es faria el canvi de sol del parc infantil de l’escoleta. La batlessa Mulet respongué que estan en tramitació i que requereix el projecte tècnic per posar adaptar-lo a les persones amb discapacitat.

Puigserver va acabar la seva interveció donant l’enhorabona per haver pintat la línia a la zona de devora la ferreteria al carrer Antoni Maura que permet voltar a Joan Alcover o l’inrevés amb més seguretat. També va informar que tres fanals d’Antoni Maura no funcionen o fan poc llum. La batlessa va prendre nota d’ambdós suggeriments.

Redacció essaig.cat.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: