Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaPinaPla de MallorcaRandaSuccessos

Desarticulen un grup criminal dedicat als robatoris amb força en xalets i plantes baixes a diferents pobles com a Algaida

La Policia Nacional desmantella un grup criminal dedicat a robatoris amb força en cases de camp i plantes baixes. Fins al moment s’han detingut deu persones, set d’elles integraven el grup criminal i tres d’elles rebien les joies que sostreien en domicilis. Es van realitzar cinc entrades i registres i inspecció en un local intervenint joies, rellotges, telèfons mòbils, tauletes, altres efectes i més de 20.000 euros

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal dedicat al robatori amb força en domicilis de Palma i de diversos pobles de Mallorca, entre els quals hi havia Algaida, procedint a la detenció de deu persones, set d’elles com a presumptes autors d’integració en grup criminal i robatoris amb força, tractant-se de sis homes d’origen marroquí una dona espanyola i tres homes de nacionalitat espanyola com a presumptes autors d’un delicte de receptació.

Fins al moment s’han verificat nombrosos robatoris a Palma, Algaida, Porreres, Marratxí, Ariany, Sant Llorenç des Cardassar, Manacor i altres localitats, des de finals de l’any 2020 fins a l’actualitat.

Els integrants del grup accedien a plantes baixes o cases de camp, ultrapassant el mur perimetral mitjançant escales i un cop al recinte rompien les portes o finestres, un cop a l’interior sostreien preferentment joies i efectes de valor. Els robatoris gairebé sempre es cometien en horari de matí, aprofitant que els habitants s’absentaven per anar a treballar i poder actuar amb total impunitat. Tan sols en una ocasió es van trobar amb els residents a l’interior, fugint del lloc després de ser sorpresos.

Els habitatges no eren triats a l’atzar, cercaven aquells que els aportés discrecionalitat i alhora poder obtenir un gran botí, de manera que els domicilis eren en zones allunyades del centre i una mica disperses pel que fa a més habitatges o nuclis de població. El grup criminal tenia caràcter estable i operaven de manera concertada i coordinada, actuant amb repartiments de tasques i funcions la fi era el robatori amb força. Per a això alguns dels integrants aportaven el mitjà de transport per acudir als habitatges, altres feien tasques de vigilància en el moment de perpetrar els robatoris, mentre que altres integrants accedien a l’interior, encarregant posteriorment de donar sortida als objectes sostrets en el mercat negre o mitjançant peristes.

Els agents van portar a terme una investigació en la qual es va aconseguir identificar els integrants del grup criminal, així com als peristes que rebien part del botí sostret, portant el passat dimecres un operatiu policial a Manacor on es troben els integrants del grup criminal i a Palma on es trobaven els peristes. Fruit dels registres domiciliaris efectuats des del passat dimecres a Manacor i Palma, es va procedir a la detenció de deu persones i es van localitzar diverses joies amb inscripcions de les quals els agents han de fer comprovacions per a la localització dels seus legítims propietaris, estant encara pendents diverses gestions tant per a l’aclariment de més robatoris com la recepció de més denúncies. La investigació, que està declarada secreta, continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: