Dijous, setembre 28, 2023
AlgaidaInfraestructuresPinaRanda

L’Ajuntament d’Algaida anuncia l’execució en inversions per més d’1,5 milions d’euros durant l’any 2022.

L’Ajuntament d’Algaida durà a terme inversions valorades en més d’1,5 milions d’euros en el municipi durant l’any 2022.

La majoria dels projectes executats amb aquesta partida serà gràcies a les subvencions d’administracions i entitats supramunicipals i una part a compte del romanent de tresoreria de l’Ajuntament d’Algaida.

Foto: Ajuntament d’Algaida

A hores d’ara, ja han començat les obres de millora i condicionament dels carrers del Rei, Mesquida, Sitjar i placeta Sitjar que donen continuïtat a les que ja es varen dur a terme a la placeta de l’església i carrer Bisbe. Amb aquesta obra s’eliminen barreres arquitectòniques i es dona prioritat als vianants.

Per altra banda, es durà a terme el projecte de recollida de pluvials als carrers Sa Farinera, Antoni Maura, Anselm Turmeda, Pare B. Pou, Joan Alcover, Metge Verger i un tram del carrer Ribera. Aquestes obres es licitaran en els mesos vinents. Aquest projecte ve subvencionat en la línia de reactivació econòmica de la Covid-19 i més concretament en matèria de sostenibilitat i eficiència urbana. Aquest projecte serà subvencionat pel Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca que aporten (282.351,49 €) i l’Ajuntament d’Algaida que en paga 278.000 €.

Així mateix, també es durà a terme la Ruta Llull al puig de Randa de Mallorca Rural. Una part d’aquesta obra ja s’ha licitat i ben aviat es duran a terme les primeres tasques. Aquest projecte compta amb una subvenció de 68.000 € de Mallorca Rural. Entre altres coses, l’obra consisteix en la restauració i rehabilitació de la Creu de Randa i de l’empedrat del carrer Font. El projecte també inclou la senyalització d’una ruta a peu i ciclista, una plataforma web de la ruta i la instal·lació de punts de recollida selectiva.

Altres iniciatives que s’executaran enguany serà un projecte pel foment de l’activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions esportives per valor de 270.000 €. Es preveu dur a terme accions de millora d’eficiència energètica i instal·lacions plaques fotovoltaiques en els recintes esportius i la substitució de gespa a la pista de tenis i de futbet al recinte esportiu a Pina. També inclouen la impermeabilització i canvi de portes al pavelló Andreu Trobat, la millora del paviment a la zona esportiva d’Algaida, la renovació de l’accés a la sala polivalent, la construcció d’una pista de pàdel a Pina i la reforma de la pista de pàdel d’Algaida.

Una de les iniciatives destacades serà l’adquisició dels terrenys per a la construcció del nou Parc Verd d’Algaida que costaran prop de 50.000 € i que suposaran una important millora en matèria de recollida selectiva de residus.

Així mateix, cal destacar que a aquests 1,4 milions d’euros s’hi han d’afegir els 150.000 € dels pressuposts participatius de 2022 en què s’executaran 14 projectes votats pels ciutadans a Algaida, Pina i Randa.

En aquest sentit, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que tot plegat serà possible “gràcies majoritàriament a diferents subvencions del Govern de les Illes Balears, del Consell de Mallorca o d’altres entitats i també de l’aportació a compte del romanent de tresoreria de l’Ajuntament d’Algaida”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: