Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaRandaReciclatgeResidus

Inicia la campanya d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR)

Com cada any, s’han iniciat a Algaida les Inspeccions Tècniques de Residus. Aquestes inspeccions es duen a terme als habitatges adherits al Programa ITR, els quals es beneficien de descomptes a la taxa anual de fems si separen correctament els residus que produeixen, que de mitjana arriben als 75.07 euros respecte a aquells habitatges que no ho fan

Els habitatges que no estiguin adherits poden realitzar la inscripció al programa omplint la sol·licitud d’inscripció que trobaran al següent enllaç i així gaudir d’un 35% de descompte sobre la taxa anual en sol urbà, i d’un 50% de descompte en sol rústic: http://www.residus.es/algaida/taxa.html

L’Ajuntament ha volgut fer coincidir l’inici de la campanya ITR amb el Dia Internacional del Medi Ambient del passat diumenge sota el lema “Allibera el teu instint salvatge per protegir la vida”, dedicat a la lluita contra el tràfic il·legal d’espècies.

En la campanya d’enguany es farà especial incidència sobre la conscienciació d’estalvi d’aigua i la sequera, per la qual cosa des de l’Ajuntament, i aprofitant les ITR’s, es donaran a conèixer casa per casa una sèrie de consells per a estalviar aigua que es poden dur a terme des de les llars:

• Al bany es produeix el 65% del consum d’aigua: Tanqueu l’aixeta mentre vos ensaboneu, afaiteu o renteu les dents. No utilitzeu l’inodor com a paperera i utilitzeu cisternes de doble descàrrega.
• A la cuina, es produeix 10% del consum d’aigua: No descongelar aliments davall l’aigua. Ompliu al màxim el rentaplats. No fregar a mà amb l’aixeta oberta.
• La bugada, es produeix 20% del consum d’aigua: Utilitzeu la rentadora quan sigui plena. Evitar el pre-rentat sempre que sigui possible.
• En general: revisau les instal·lacions i repareu les fuites que tingueu.

Algaida recicla

inspecciotecnicaitr2016Amb la visita, les educadores ambientals de l’empresa GRAM, gestió ambiental contratada per l’Ajuntament, deixen una carta de la batlessa Maria Antònia Mulet informant del progrés en el reciclatge.

A l’any 2015 i com ja informàrem en aquest noticiari, els habitants del nostre municipi reciclàrem el 56,9 % dels residus que generam, amb un reducció del 5,5 % dels residus de rebuig.

Ara comença la primera fase de la campanya d’inspecció, estau ben atents perquè aviat començarà la segona fase.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: